Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II

Sony SEL70200GM2 (FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II) je profesionalni teleobjektiv z zoomom G Master, zasnovan za fotoaparate E-mount polnega formata. Ponuja vsestranski razpon goriščnic 70-200 mm s konstantno zaslonko f/2,8 ter zagotavlja izjemno ostrino, jasnost in bokeh ozadja za fotografiranje portretov, športov in divjih živali. Objektiv je lahek in ima napredno…

Več informacij

3 189 € z DDV 2 613.93 € brez DDV
-+
Razpoložljivost
Na poti 2 ks

Prikaži vse dodatke

Opis izdelka SPECIFIKACIJE VSEBINA EMBALAŽE

Opis izdelka

Sony SEL70200GM2 (FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II) je profesionalni teleobjektiv z zoomom G Master, zasnovan za fotoaparate E-mount polnega formata. Ponuja vsestranski razpon goriščnic 70-200 mm s konstantno zaslonko f/2,8 ter zagotavlja izjemno ostrino, jasnost in bokeh ozadja za fotografiranje portretov, športov in divjih živali. Objektiv je lahek in ima napredno samodejno ostrenje, optično stabilizacijo slike (OSS) in tesnjenje pred vremenskimi vplivi, zato je idealen za zahtevna fotografska okolja. Zaradi vrhunske optike in hitrega delovanja je SEL70200GM2 vrhunska izbira za profesionalne fotografe in snemalce.

Teleobjektivni zoom Evolved G Master F2,8

Vsa moč Sonyjeve najnovejše tehnologije objektivov združuje osupljivo ločljivost in izvrstno bokeh v najlažjem teleobjektivu G Master z veliko zaslonko na svetu. Z bistveno izboljšano zmogljivostjo samodejnega ostrenja lahko objektiv FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II v celoti izkoristi potencial današnjih naprednih ohišij fotografskih in filmskih fotoaparatov.

Glavna razlika med Sonyjevim objektivom SEL70200GM2 (FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II) in njegovim predhodnikom SEL70200GM (FE 70-200mm f/2.8 GM OSS) je v izboljšani zasnovi in zmogljivostnih izboljšavah v novejši različici "Mark II". Glavne razlike so:

  1. Teža: 1: SEL70200GM2 je bistveno lažji, saj tehta približno 29 % manj od prvotne različice (približno 1.045 g proti 1.480 g). Zaradi tega je fotoaparat Mark II bolj prenosen in ga je lažje prenašati, zlasti pri daljših snemanjih.

  2. Hitrost samodejnega ostrenja: SEL70200GM2 ima hitrejše in natančnejše samodejno ostrenje zaradi posodobljenih linearnih motorjev XD, ki znatno izboljšajo sledenje in hitrost ostrenja, kar je še posebej uporabno pri hitro premikajočih se objektih, na primer pri fotografiranju športa ali divjih živali.

  3. Optične izboljšave: Čeprav oba objektiva ponujata odlično kakovost slike, ima SEL70200GM2 izboljšano optiko, ki učinkoviteje zmanjšuje kromatske aberacije in popačenja ter zagotavlja še boljšo ostrino in jasnost v celotnem območju zooma.

  4. Video zmogljivost: Različica Mark II je bolj optimizirana za snemanje videoposnetkov, saj ponuja bolj gladke prehode samodejnega ostrenja in manjše dihanje ostrenja, zaradi česar je primernejša za profesionalne videografe.

  5. Prilagajanje in upravljanje: SEL70200GM2 vključuje dodatne gumbe za pridržanje ostrenja, ki jih je mogoče prilagoditi, in obroč zaslonke s funkcijo vklopa/izklopa s klikom za bolj gladko upravljanje, kar je še posebej uporabno pri delu z videom.

Na splošno ponuja SEL70200GM2 opazne izboljšave pri teži, samodejnem ostrenju in video zmogljivostih, zaradi česar je naprednejša možnost v primerjavi z originalnim modelom SEL70200GM.

Glavni namen Sonyjevega objektiva SEL70200GM2 (FE 70-200 mm f/2,8 GM OSS II) je profesionalnim fotografom in snemalcem zagotoviti visokokakovosten teleobjektiv z zoomom, ki se odlično obnese v različnih scenarijih fotografiranja, zlasti kadar je potreben vsestranski zoom s hitro zaslonko. Ključni nameni uporabe tega objektiva so:

Portretna fotografija: Razpon goriščne razdalje (70-200 mm) in široka zaslonka f/2,8 omogočata čudovito zameglitev ozadja, kar omogoča izolacijo motiva in izredno privlačne portrete.

Športna fotografija in fotografija divjih živali: Zaradi hitrega samodejnega ostrenja in telefoto dosega je idealen za snemanje dogajanja, kot so športniki ali živali v gibanju, tudi na daljavo.

Fotografiranje dogodkov in porok: Zaradi svoje vsestranskosti, ostrine in sposobnosti dobrega delovanja pri šibki svetlobi je primeren za hitro potekajoče dogodke, pri katerih je pomembno ujeti trenutke z različnih razdalj.

Video produkcija: Ta objektiv je z naprednim samodejnim ostrenjem in zmanjšanim dihanjem ostrenja odličen tudi za snemanje filmov, zlasti kadar so potrebni gladki prehodi ostrenja in visokokakovostna stabilizacija slike.

Fotografiranje narave in pokrajine: Optična zmogljivost v celotnem območju zooma v kombinaciji z odlično ostrino omogoča podrobne in dinamične posnetke pokrajine, zlasti pri izločanju oddaljenih predmetov.

SEL70200GM2 je zasnovan za profesionalce, ki potrebujejo hiter, zanesljiv in vsestranski objektiv za široko paleto snemalnih okolij.

Lastnosti

Element XA za osupljivo ločljivost

Vrhunska ločljivost G Master je dosežena v celotnem razponu zooma od 70 do 200 mm pri vseh razdaljah ostrenja. Dva asferična elementa objektiva, od katerih je eden tipa XA (ekstremni asferični element), izdelan z natančnostjo 0,01 mikrona na površini, učinkovito nadzorujeta aberacijo, povezano z razdaljo, tako da je zagotovljena izjemna ločljivost na celotnem območju slike.Več o objektivih XA

Nadzor aberacije za vrhunske slike

Dva sferična elementa, ki uporabljata steklo ED (Extra-low Dispersion), in še dva, ki uporabljata steklo Super ED, znatno zmanjšata kromatično aberacijo za ostro reprodukcijo brez prelivanja barv. Uporabljen je tudi asferični element ED, ki hkrati odpravlja kromatično in sferično aberacijo, ki sta pogosti težavi teleobjektivov.Preberite več o steklih Super ED in ED

Odlična zmogljivost pri bližinskih posnetkih

Ta objektiv ponuja odlično zmogljivost približevanja za zoom. Najmanjša ostrina je 0,4 metra pri 70 mm in 0,82 metra pri 200 mm. Največja povečava je 0,3-kratna. Globoka bokeh pri F2,8 dodaja dodatne izrazne možnosti za bližinski posnetek. Plavajoče ostrenje zagotavlja natančno ostrino tudi pri najmanjši razdalji ostrenja, notranje ostrenje pa omogoča enostavno približevanje.

Osupljiva bokeh G Master

Element XA, izdelan s površinsko natančnostjo 0,01 mikrona, odpravlja bokeh s čebulnim obročem, medtem ko natančen nadzor sferične aberacije izboljša kakovost bokeha. Sferični elementi iz stekla ED (izjemno nizka disperzija) in Super ED ter en asferični element ED učinkovito zmanjšujejo prelivanje barv za čudovito bokeh brez nenaravnega obarvanja.Več o objektivih XA

Nova visokozmogljiva enota za zaslonko

Tudi enota za zaslonko v tem objektivu je izpopolnjena, da izpolnjuje najvišje standarde kakovosti G Master. Na novo razvita enajst lamelna enota zaslonke, ki ostaja skoraj popolnoma krožna od široko odprte do zaustavitve za dve stopinji, pomaga zagotavljati naravno krožno bokeh sliko, ki jo uporabniki pričakujejo od modelov G Master.Več o krožni zaslonki

Premaz Nano AR II za največjo jasnost

Nano AR Coating II ustvarja enakomeren antirefleksni premaz na površinah objektiva, ki učinkovito ublaži bleščanje in duhove. Optična zasnova objektiva učinkovito zavira tudi notranje odboje, ki lahko zmanjšajo jasnost pri fotografiranju pokrajin ali športa.Več o prevleki Nano AR II

Visokozmogljivi telekonverterji

Izbirna visoko zmogljiva telekonverterja 1,4x in 2,0x povečata goriščno razdaljo objektiva na največ 400 mm (600 mm na ohišju APS-C) pri F5,6. Ob uporabi telekonverterjev se ohrani polna kakovost G Master. Največja zaslonka s telekonverterjema 1,4x in 2,0x je F4 oziroma F5,6. (SEL20TC.SYX)

Zasnovan za izpopolnjene filmske slike

Najnovejša tehnologija zasnove objektiva zmanjšuje dihanje pri ostrenju, premik ostrenja pri povečavi in premik osi pri povečavi. K tihemu delovanju prispevajo tudi linearni motorji XD in novo razvita enota za pogon zaslonke, kar močno zmanjša hrup in tresljaje, ki lahko motijo snemanje filmov.

Hitro in natančno samodejno ostrenje

Ta objektiv deluje z ohišji serije α, tako da zanesljivo izostri in gladko sledi tudi hitro premikajočim se predmetom. Štirje visokozmogljivi linearni motorji XD in napredna tehnologija krmiljenja zagotavljajo do 4-krat hitrejše samodejno ostrenje kot pri modelu SEL70200GM. Zmožnost sledenja ostrenju med povečavo je v primerjavi z objektivom SEL70200GM izboljšana za približno 30. Več o linearnih motorjih XD

Zaklepanje zaslonke zaustavi neželene premike ekspozicije

Stikalo za zaklep zaslonke preprečuje neželene spremembe osvetlitve med fotografiranjem. Ko je zaklenjena, je zaslonka zaklenjena v položaju [A] ali pa jo lahko vrtite med katero koli ročno nastavitvijo od F2,8 do F22. Ko je odklenjeno, lahko obroč zaslonke brez omejitev vrtite med položajem [A] in katero koli ročno nastavitvijo. več informacij o zaklepanju I/A

Vsestransko ročno upravljanje snemanja filmov

Neodvisni krmilni obroči za ostrenje, zoom in zaslonko omogočajo natančno ročno upravljanje pri snemanju filmov. Obroč za zaslonko ima stikalo za vklop/izklop klika, ki omogoča vklop (ON) za otipljive povratne informacije pri fotografiranju fotografij ali izklop (OFF) za gladko in tiho upravljanje zaslonke pri snemanju filmov.Več o I/A kliku

Najlažji na svetu za odlično rokovanje

Ta edinstven objektiv ponuja izjemno optično kakovost in samodejno ostrenje v najlažjem 70-200-milimetrskem zoomu F2,8 na svetu. Zaradi linearnih motorjev XD in sestavnih delov ohišja iz magnezijeve zlitine je skupna teža le 1045 gramov (36,9 unče); približno 29 gramov lažji od prejšnjega modela. Napredna zasnova izboljša splošno ravnotežje in vodljivost.Več o notranjem zoomu

Naravno, linearno ročno ostrenje

Linearni odziv MF zagotavlja, da se obroč za ostrenje neposredno in linearno odziva na subtilne kontrole pri ročnem ostrenju med fotografiranjem ali snemanjem filmov. Vrtenje obroča za ostrenje se neposredno prenese na ustrezno spremembo ostrenja, zato je nadzor med fotografiranjem ali snemanjem filmov takojšen in natančen. Preberite več o linearnem odzivu MF

Polni čas delovanja DMF podpira natančno ostrenje

Ko je funkcija Full-time DMF vklopljena, se ročno ostrenje samodejno vključi, ko se obroč za ostrenje premika, tudi v načinu AF-C. To omogoča hiter popravek, ko samodejno ostrenje usmeri napačen objekt, in je odličen način za izboljšanje ostrenja po začetnem samodejnem ostrenju. Nastavitve stikala za omejevanje razpona ostrenja ne vplivajo na polno DMF.

Optična stabilizacija slike z načinom MODE 3

Vgrajena optična stabilizacija slike omogoča enostavno fotografiranje ostrih slik iz roke. Stabilizacija MODE 2 je optimizirana za posnetke s premikanjem, medtem ko MODE 3 poudarja stabilnost kadra pri snemanju dinamičnega, nepredvidljivega gibanja. 5-osna stabilizacija slike je na voljo, ko je objektiv nameščen na ohišje α, ki ima stabilizacijo slike v telesu.Več o OSS, načinu OSS

Omejevalnik razpona ostrenja

Stikalo za omejevanje razpona ostrenja (FULL/∞ ~ 3m) omogoča omejitev delovanja AF na vnaprej določeno območje, da se poveča hitrost AF in prepreči ostrenje neželenih predmetov.Več o omejevalniku razpona ostrenja

Trije gumbi za pridržanje ostrenja, ki jih je mogoče prilagoditi

Trije prilagodljivi gumbi za zadržanje ostrenja so nameščeni 90° narazen, kar omogoča enostaven dostop in priročno upravljanje pri fotografiranju v vodoravni ali navpični orientaciji in pod skoraj vsakim kotom. V menijih ohišja lahko gumbom za pridržanje ostrenja dodelite eno funkcijo.Preberite več o gumbu za pridržanje ostrenja

Zasnova, odporna na prah in vlago

Odpornost na prah in vlago je v primerjavi s prejšnjim modelom občutno izboljšana. Vsi šivi so zatesnjeni, gumbi in stikala imajo tesnila iz silikonske gume, gumijast obroč pa tesni nastavek za objektiv. Notranji mehanizem zooma je še bolj odporen proti prahu in vlagi, hkrati pa ohranja konstantno dolžino ohišja objektiva.Več o zasnovi, odporni proti prahu in vlagi

Nova zasnova pokrova objektiva

Priložena zaslonka objektiva ima odprtino, ki omogoča priročno uporabo krožnih polarizacijskih filtrov ali spremenljivih ND-filtrov. Poleg tega ima v notranjosti tudi kosmiče, ki zelo učinkovito preprečujejo nezaželene odseve. Na krožnem sprednjem robu pokrova je uporabljena silikonska guma, ki izboljša splošno uporabnost.

Premaz sprednjega elementa s fluorom

Sprednji element objektiva je prevlečen s fluorom, ki odbija vodo, olje in druge nečistoče, hkrati pa olajša brisanje nečistoč ali prstnih odtisov, ki se vseeno prilepijo na površino objektiva.Več o prevleki s fluorom

Odstranljivo stojalo za stativ

Snemljiv nastavek za stativ omogoča hitro pritrditev na stativ ali odstranitev s stativa, tako da lahko uporabnik preprosto prehaja med fotografiranjem s stativa in iz roke. Nastavek je mogoče odstraniti tudi za priročno prenašanje in shranjevanje. Zaklepni mehanizem preprečuje nenamerno odstranitev.

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II / Sony FE 70-200mm f/2.8 GM2 OSS II

VSEBINA EMBALAŽE

  • Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II
  • Pokrov (model): ALC-SH167
  • Sprednji pokrov objektiva: ALC-F77S
  • Zadnji pokrov objektiva: ALC-R1EM
  • Mehki etui
  • Nastavek za stativ

SPECIFIKACIJE

Specifikacije objektiva

Nastavek Sony E-mount
Format 35 mm polni okvir
Skupine objektivov / elementi 14-17
Zorni kot (APS-C) 23゚- 8゚6
Največja zaslonka (F) 2.8
Najmanjša zaslonka (F) 22
Največje razmerje povečave (x) 0.3
Goriščna razdalja (mm) 70 mm - 200 mm
35 mm ekvivalentna goriščna razdalja (APS-C) 105 mm - 300 mm6
Zorni kot (35 mm) 34°-12° 30'
Lamelke zaslonke 11
Krožna zaslonka Da
Najmanjša razdalja ostrenja 0.4 - 0,82 m (1,32 - 2,69 ft)
Premer filtra (mm) 77
Stabilizacija slike (SteadyShot) Optična stabilizacija SteadyShot
Sistem povečave Ročno
Združljivost s telekonverterjem (x1,4) SEL14TC
Združljivost s telekonverterjem (x2,0) SEL20TC
Tip kapuce Okrogle oblike, bajonetna oblika
Velikost in teža
Teža 1045 g (36,9 oz.) (brez nastavka za stativ)
Dimenzije (D x L) 88 x 200 mm (3-1/2 x 7-7/8 palca)
Na prvi pogled
Goriščna razdalja 70-200 mm
Maks. Zaslonka f/2.8
Velikost in teža Φ3,5" x 7,875" / 36,86 oz.
Parametri

Parametri

Producent: SONY
Kategorija: Objektivi

Main parameters

BayonetE-mount
Barva objektivaBela
Lens TypeZoom
Lens suitable forPolni okvir
Lens suitable forAPS-C
Lens suitable forSuper 35
Aperture (f)2.8
Minimal focal length70mm
Maximum focal length200mm
Optical stabilisationDa
Auto focusDa
ZoomDa

Other parameters

SeriesSony G Master
ČLANSTVO (20)

Dodatna oprema za: Sony Alpha A7 III (ohišje) (20)

Sony Alpha A7 III (ohišje)

  • Brezplačna dostava
Sony Alpha A7 Mark III je vrhunski fotoaparat s stabiliziranim senzorjem Exmor R
2 529 €
na povpraševanje

Sony Alpha A7 IV + FE 28-70mm F3.5-5.6 OSS (komplet z objektivom)

  • Brezplačna dostava
  • Brezplačno darilo
Darilo vključeno 122.78 €
Novi član družine hibridnih foto/video DSLM Sony Alpha A7 ima novo razvito tipalo
2 759 €
Na zalogi 1 ks

Sony Alpha A7 IV (ohišje)

  • Brezplačna dostava
  • Brezplačno darilo
Darilo vključeno 83 €
Novi član družine hibridnih foto/video DSLM Sony Alpha A7 ima novo razvito tipalo
2 319 €
Na zalogi 1 ks

Sony Alpha A7R Mark V

  • Brezplačna dostava
  • Brezplačno darilo
Darilo vključeno 122.78 €
Sony Alpha 7R V je najnovejši model R v liniji brezzrcalnih fotoaparatov Sony Alpha!
4 589 €
V pošiljanje 1 ks

Sony Alpha A6700M Kit (Body + 18135)

  • Brezplačna dostava
  • Brezplačno darilo
Darilo vključeno 57.62 €
Sony A6700 je brezzrcalni fotoaparat APS-C, ki združuje vrhunske slikovne in video
2 309 €
Na zalogi 1 ks

Sony A7CR (Black)

  • Brezplačna dostava
Alpha 7C R je povsem nov kompaktni brezzrcalni fotoaparat FF, ki združuje visoko
3 619 €
V pošiljanje 1 ks

Sony Alpha A6700

  • -10 %
  • Brezplačna dostava
Posebni dogodki: -10%
Sony A6700 je brezzrcalni fotoaparat APS-C, ki združuje vrhunske slikovne in video
1 687.42 €
1 869 €
na povpraševanje

Sony Alpha A6700L Kit (Body + PZ1650)

  • Brezplačna dostava
  • Brezplačno darilo
Darilo vključeno 57.62 €
Sony A6700 je brezzrcalni fotoaparat APS-C, ki združuje vrhunske slikovne in video
1 979 €
14-30 dni

Sony Alpha A7S III (ohišje)

  • Brezplačna dostava
Sony Alpha A7S III je brezzrcalni fotoaparat z novim senzorjem EXMOR R polnega formata
4 349 €
na povpraševanje

Sony Alpha A9 III (tělo)

  • -1 %
  • Brezplačna dostava
Posebni dogodki
Sony Alpha A9 III ima novo razvit slikovni senzor polnega formata z globalnim zaklopom,
6 873.69 €
6 959 €
14-30 dni

Sony A7C II (Silver)

  • Brezplačna dostava
Druga generacija priljubljenega fotoaparata Alpha 7C ima tipalo FF s približno 33
2 639 €
na povpraševanje

Sony A7CR (Silver)

  • Brezplačna dostava
Alpha 7C R je povsem nov kompaktni brezzrcalni fotoaparat FF, ki združuje visoko
3 619 €
na povpraševanje

Sony Alpha A6300 (telo)

Digitalni fotoaparat Sony A6300 s slikovnim čipom APS-C 24,2 MPx in kakovostjo videoposnetkov
Preverjamo / Pišite za razpoložljivost

Sony Alpha A7 III + FE 28-70mm f/3,5-5,6 OSS

  • Brezplačna dostava
Sony Alpha A7 Mark III je vrhunski fotoaparat s stabiliziranim senzorjem Exmor R
1 789 €
na povpraševanje

Sony Alpha 6600 premium E-mount APS-C camera

  • Brezplačna dostava
Fotoaparat α6600 je opremljen s številnimi profesionalnimi funkcijami, ki dodajajo
1 759 €
na povpraševanje

Sony ILCE-7CL/S (ohišje)

Kljub najmanjšemu in najlažjemu ohišju fotoaparata na svetu α7C zagotavlja izjemno
Preverjamo / Pišite za razpoložljivost

Sony Alpha 7R Mark III (telo)

  • Brezplačna dostava
Sony Alpha A7R Mark III je vrhunski fotoaparat CSC s stabiliziranim 42,4 MPix tipalom
2 749 €
na povpraševanje

Sony Alpha A9 II (ohišje)

  • Brezplačna dostava
Sony Alpha A9 II nadgrajuje impresivno zapuščino originalnega fotoaparata Alpha A9
5 389 €
na povpraševanje

Sony ILCE-7M3B.CEC

Senzor CMOS z osvetlitvijo od zadaj 24,2 MP in nadgrajen mehanizem za obdelavo slik
Preverjamo / Pišite za razpoložljivost

Sony A7C II + FE 28-60 mm f/4-5,6 (Black)

  • Brezplačna dostava
Druga generacija priljubljenega fotoaparata Alpha 7C ima tipalo FF s približno 33
2 619 €
na povpraševanje
ALTERNATIVE (1)
Za ta izdelek (17)